onsdag 4 juli 2012

Ytterligare analytiker AOI och dagens handel

AOI - Deutsche Bank skriver i sin alert för dagens AOI-händelse att dagens pm indikerar sämre kvalitet i nedre Lokhone men att detta troligen redan ligger i kursen efter förra veckans nyheter. Med Deutsches antaganden ger detta ett värde på 2,5-5,5 BUSD för endast Lokichar sub-basin. Detta gör att det är deras toppick bland explorationbolagen och riktkursen är 115 SEK.

Citibank är haussade även dom och säger att Lokichar trend på 10BB ger ett värde på 64 SEK riskat utav deras totala värde på 95 SEK per aktie. Oriskat ger dock denna del hela 135 SEK per aktie. Riktkursen är satt till 76 SEK.

Nomura är på ett sätt kanske försiktigast av alla då de räknar med 4,2 USD/fat och en chance of success för Tullows Kenya och Etiopientillgångarna(utöver 10BB och 13T) på 5%. Om denna istället sätts till 20% så ökar NAV med 50 SEK per aktie. Räknat på ett oljepris på 9 USD som ligger betydligt närmare ex Citi så ökar NAV i AOI med 90 SEK.


Dagens sjukaste - NOMI står ut utan konkurrens. Aktien är nu UPP 85% drygt på en vecka, på toppen idag var det 100%. Snacka om squeeze. Blir intressant att följa och handla framöver. Gjorde idag 76147 aktier på varje sida i NOMI, helt vild handel. Den var vid många tillfällen läskigt illikvid och det krävdes cohones utan dess like, synd att man inte är lite modigare... (dumdristigare).

1 kommentar: