lördag 14 juli 2012

Kalkon X3

Dags för veckans Kalkon X3. Denna gång kan valen känns lite väl uppenbara men men... En bubblare läggs till denna vecka.

Kalkon #1
Fingerprint. Behöver knappt säga något mer men man kan ju fråga sig om NÅGOT bolag NÅGONSIN presterat sämre. Orderstock på 46 MSEK varav 44 MSEK annulleras utan vidare kommentar? Att VD sålde aktier av "privatekonomiska" skäl efter just den ordern om jag inte minns fel gör ju knappast soppan bättre. Prognos för H2: Mycket låg försäljning.
Min enda fundering om mycket låg försäljning är bättre eller värre än de 0,2 MSEK de presterade i Q2. Det enda som skulle kunna få 0,2 MSEK i försäljning att inte se mycket lågt ut är väl möjligtvis C2sats orderingång.

Kalkon #2
Alla var rädda för ytterligare en kass rapport från Cybercom men det blev betydligt mycket värre än så. En minut innan rapporten släpptes kom beskedet om NE, utan kurs eller annan info precis i stil med modet den senaste tiden. Jag tror att allting är upplagt för fortsatt slakt. MSI som legat som stor säljare en längre tid var tillbaka direkt efter rapporten, en inte alltför vågad gissning är ju att uppehållet berott på att ägaren fått kännedom om nyemissionen och således inte kunnat sälja. När NE sen offentliggjordes var det fritt fram att flooda marknaden igen.

Kalkon #3
Bioinvent. Ytterligare ett biotechcase som går under. Återigen presenterades dålig data, eller närmare obefintlig data kanske man ska säga. Fungerar lika bra som mjölk, man dör inte av det men det botar inte heller sjukdomar. Trist för börsen biotech- och läkemedelsbolag, intresset lär knappast bli större framöver.

Bubblare: Peter Östling på Redeye, Peter bidrog med humor för hela veckan under sitt deltagande i telefonkonferensen för Bioinvent. Jag skrattade så att jag grät när han kom tillbaka med ytterligare frågor och den viktigaste var tydligen; "Did you consider having anyone from Genentech on this telephone conference?"
Med reservation för att minnet sviker gällande den exakta formuleringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar