söndag 22 juli 2012

Veckans Kalkon X3

Denna vecka var det svårt att begränsa sig till X3, hade behövt siza upp till en X4 men det gäller att hålla sig till reglerna.. ;)

Kalkon #1
TMB. Kom igång med sin rapportsnurra som handlar rapporter och precis som under Q1:orna var det en inverterad pengamaskin. Det första jag uppmärksammade när de blåste bort i storleksordningen 100k i MTG på rapporten. Kortade ca 13,5k aktier direkt på rapporten och började ta stoppen någon timme senare 8 kr upp. Well done. Just på MTG-rapporten var det en viss annan aktör som lyckades sälja ca 5(!!!) SEK under näst sämsta betalt under dagen, sålde runt 315 när aktien stog 325 eller högre i stort sett hela dagen. En halvtimme efter rapporten handlades den över 330 SEK. För en trader som mig själv är det ju såklart positivt när TMB blåser pengar så länge de fortsätter att ha så grovt fel.

Kalkon #2
Förra veckans bubblare Redeye lyckas ta sig in på listan denna vecka genom sitt utskick till Avanzas prokunder med en köprek i Geveko. Om man skall kommentera något specifikt i denna köprek måste det nog bli den härliga likviditeten i aktien. Om den hade spreadat 10% så hade det varit en fröjd. Än så länge har det omsatts 900k  hela juli.

Kalkon #3
Börsens IR-avdelningar. Nordea publicerade sin Norgesiffror en dag för tidigt, Ericsson misslyckades för andra kvartalet i rad med att vinstvarna trots ett katastrofalt resultat och Nobiarapporten var ute långt för pm, mest troligt direkt via hemsidan. Själv upptäckte jag det när nyhetsbyråerna började skriva om det trots att ingen rapport var ute, inte i min värld åtminstone. Tog liten size men fick 3,5k ändå. Den största komiken var när Kalkon #1 och #3 skapade en kalkon deluxe-hybrid, Nobia skickade ut pm 12.37 då alla handlat på siffrorna i 30 min, då river TMB av hela säljsidan. Pinsamt dåligt men det är bara att tacka för kaffet.

Lycka till med handeln under den kommande veckan, det börjar bli ganska lugnt på börsen men några affärer ska man väl kunna hitta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar