söndag 8 juli 2012

Inför veckans rapporter

Denna vecka sätter rapportsäsongen igång på allvar med Alcoa i morgon. I Sverige är det mest small och en del mid caps som släpper siffrorna för kvartalet. I morgon är det dock helt dött i Sverige, på tisdag kommer det lite fastighetsrappar och ITAB/Axis. Jag tror fastighetsrapporterna kommer vara bra och inget man behöver vara rädd för.  Axis är som bekant tydligen det mest svåranalyserade bolaget på börsen och lär således överraska, åt vilket håll vet nog få :)

På onsdag rapporterar Avanza och det är troligen ingen rolig läsning, kan det vara så att "de nya finansiella mål" man pratat om ett tag kommer och det får aktien på fall?

På torsdag kommer Micronic och Orexo, två intressanta bolag. Vet inte vad jag ska tro om Micronic medan Orexo troligen kommer innehålla haussade VD-ord med tanke på det omfattande positiva nyhetsflödet den senaste månaden. Aktien är dock tillbaka på mer "normala" nivåer och det krävs positiva ordalag och fortsatt tillväxt för Abstral i Europa om vi ska få ytterligare uppgång.

På fredag kommer en rad småbolagsrappar. Skulle vilja se en bekräftad vändning i Cybercom, en ny positiv överraskning i Semcon känns inte avlägsen med tanke på ett svagt Q2 2011.Utöver det kommer Eniro som väl ingen har några förväntningar på längre, vore kul med en överraskning härifrån. Jag skulle dock aldrig äga. Vitrolife behöver visa att Q1 inte var ett undantag gällande marginalen utan att det var den svaga Q4an som var undantaget. Aktien har hållt sig otroligt fint under börsbaissen den senaste tiden. Om rapporten är bra är detta troligen ett top-pick för hösten med tanke på utdelningen av Xvivo, jag kommer åtminstone att äga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar