tisdag 3 juli 2012

Fortsatt stiltje

Idag var verkligen en lugn börsdag, var inte mycket nyheter varken före öppning eller under dagen. Unnade mig lite ledigt idag eftersom solen sken och börsen inte bjöd upp till dans.

Dagens kalkon - Diamyd som återigen fallerar i sin fasII-studie med sitt enda kvarvarande preparat. Det enda som räddar aktien från en ond bråd död är nu kassan. Kassaflödet från den löpande verksamheten var inte heller speciellt dramatiskt i det gångna kvartalet så det bästa för alla är troligen att snabbt lägga ner all verksamhet, sälja börsplatsen och dela ut pengarna. Jag är dock 90% säker på att detta inte kommer hända, vad som däremot kommer hända är att ledningen nu halvdesperat licenserar in/förvärvar något nytt preparat med stor framtida potential så att både ägare och anställda kan fortsätta hoppas. Kassan räcker ett par år till men samma sak gäller fortfarande, sälj Diamyd.

Dagens surprise - Den gamla favoriten MSAB kommer plötsligt med pm om att en konkurrent numera har fått patent beviljat som troligen hindrar produkten SIM ID-cloner (det stod såklart inte så tydligt i dagens pm, bolagets kommunikationspolicy är ju som den är). 

Dagens tips - Jag tror att man ska sälja IT-konsulterna generellt på grund av de kommande Q2orna. Q2 är som vanligt inget vidare kvartal med tanke på kalendereffekterna och helgdagar. Blir jag tvungen att äga någon så måste det nog bli kvalitet i form av HiQ och KNOW. Skyr Connecta som pesten eftersom utdelningarna är förbi och med negativa överraskningar i relativt färskt minne.

Apropå gårdagens Tufft klimat 2 så mäklade Penser idag sjätte Apans Mekonomen innehav och drog säkert in ett par mill. Ett andetag över ytan är alltid trevligt :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar