måndag 2 juli 2012

Dagens handel

Dagens handel - Relativt händelserikt idag med både dåliga ISM-siffror och lite nyheter. Hann med att handla både lite småbolag, Astra, Volvo och Sandvik. Försökte långa AZN ett antal vändor men det fladdrade för mycket på vägen för att jag skulle orka hänga i. Marginellt ner i Astra. Finaste rörelsen var Volvo som tappade 1,50 från toppen efter att ISM släppts.

Dagens resultat - Hyfsat handlat på det stora hela och stängde ner med ett bra plus i väskan.

Dagens härligaste - Börsens seriösaste bolag CASO, Cassandra Oil, gick upp en sisådär 20% på nyheten om att de tecknat avtal om etablering. Enligt bolaget en milstolpe, när du värderingen "kommit ner" till endast knappa 600 MSEK känns det ju rimligt, eller? Bloggen rekar starkt sälj, varningsklockorna klämtar högre än vanligt.

Tufft klimat 1 - Småspararna flyr enligt Avanza och Nordnet till räntefonder, tufft läge på börsen helt klart. Vad som dock blir ännu tuffare är för mäklarna själva, Avanza redovisade -20% i juni jämfört med maj och med mer pengar på sidlinjen inför semestern lär inte sommaren bli direkt strålande för nätmäklarna. Tur att man själv handlar för glatta livet för att hålla dom levande.

Tufft klimat 2 - Mangold ska listas på First North, med tanke på hur tufft dessa aktörer har det kommer det troligen inte bli någon vidare start. Tittar man på Mangolds mäklarstatistik omsätter de mindre än en vanlig daytrader på börsen och deras likviditetsgaranti pressas troligen av att andra aktörer också har lönsamhetsproblem. Hur går corpen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar